Οι οδηγοί στο κρατητήριο, ο διευθύνοντας στην πολυθρόνα του. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Posted: 18 Δεκεμβρίου 2016 in ΕΘΕΛ/ΟΣΥ

img_1928

Στις 28/11 οδηγός βιντεοσκόπησε το λεωφορείο με το παρμπρίζ 102 (του α/σ Ελληνικού) να τσουλάει παρότι το χειρόφρενο ήταν δεμένο, το ηλεκτρόφρενο ενεργοποιημένο και οι πόρτες ανοιχτές!

Ο οδηγός πήρε τηλέφωνο αμέσως το αμαξοστάσιο και ζήτησε να αντικατασταθεί το λεωφορείο το οποίο είχε αυτή τη σοβαρή βλάβη και να επιδιορθωθεί.

Την επόμενη μέρα το λεωφορείο 102 ξαναβγήκε στην κίνηση παρουσιάζοντας ….ακριβώς το ίδιο πρόβλημα! Ο συνάδελφος επικοινώνησε με τον διευθυντή του αμαξοστασίου ο οποίος έδωσε εντολή να γυρίσει το λεωφορείο στο αμαξοστάσιο. Αυτή τη φορά έμεινε αρκετές μέρες εκτός κίνησης μέχρι να γίνει πλήρης επισκευή.

***

Το πρόσφατο ατύχημα στο Πειραιά (στις 13 Δεκεμβρίου) με το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο 915 (solaris 9 ετών) και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός ηλικιωμένου (του ακρωτηρίασαν τα πόδια) οφείλεται σε παρόμοια βλάβη του λεωφορείου.

Η Ανεξάρτητη Παρέμβαση στις 15 Δεκεμβρίου έβγαλε δελτίο τύπου και έκανε δηλώσεις σε Τηλεοπτικά Κανάλια, εφημερίδες και ειδησεογραφικά σάιτ, υπερασπιζόμενη τον οδηγό και καταγγέλλοντας την Διοίκηση της ΟΣΥ ως υπεύθυνη για το ατύχημα. Ως αποδεικτικό στοιχείο χρησιμοποιήσαμε το βίντεο με το λεωφορείο 102, αλλά και παλιότερη καταγγελία μας για το ίδιο ακριβώς ζήτημα!

***

Το λεωφορείο 102 είχε φύγει πάλι με δεμένο χειρόφρενο το 2013 και είχε πέσει σε μια καφετέρια στην Ηλιούπολη. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Σε ανακοίνωση μας γράφαμε τότε:

«Είναι θέμα χρόνου να συμβεί ατύχημα με λεωφορείο της Ο.ΣΥ. όπου θα έχουμε βαριά τραυματίες ή και νεκρούς. Και όταν αυτό θα συμβεί ας μην τολμήσει η κυβέρνηση να αναζητήσει ενόχους ανάμεσα στους οδηγούς…»

«Ο μόνος ένοχος θα είναι η ίδια η κυβέρνηση, η οποία μειώνοντας δραματικά την επιδότηση των αστικών συγκοινωνιών έχει μειώσει εξίσου δραματικά την ασφάλεια των λεωφορείων!»

***

Η σημερινή διοίκηση της ΟΣΥ (κος Αναγνωστόπουλος και κα. Γεωργίου) έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση. Γιατί ασκεί τεράστια πίεση στους εργαζόμενους της ΟΣΥ να βγάλουν το συγκοινωνιακό έργο, όπως έχει σχεδιαστεί σε κάποια γραφεία και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές συνθήκες: λεωφορεία κουφάρια, τραγικές ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό, σε ανταλλακτικά, κλπ.

Θα πρέπει να έχουμε νεκρούς για να πάρει στα σοβαρά η Διοίκηση της ΟΣΥ το θέμα της ασφάλειας των οδηγών, των επιβατών και του κόσμου στους δρόμους;

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Διοίκηση απαντώντας στον Alpha στις καταγγελίες μας το μόνο που είπε ήταν:

«Κανένα λεωφορείο δεν βγαίνει στην κυκλοφορία αν πρώτα δεν ελεγχθεί από τους τεχνίτες του Οργανισμού».

Όλα λειτουργούν άψογα!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.